27 Ağustos 2015 Perşembe

ÇAKMA OSMANLILAR

Tarihte çeşitli İmparatorluklar kuruldu. Roma İmparatorluğu en uzun sürenlerden biriydi. Akdeniz Roma imparatorluğunun iç deniziydi.

Akdeniz çevresinde ecdadım Romalı diyen bir topluluk duydunuz mu?
Bu güne kadar "Ben Romalıyım" diyen hiç duydunuz mu?
Roma milleti yok mu oldu? Romalıyım diyen hiç yok ise Romalılar nereye gitti?
Benim ecdadım Roma diyebilen neden yok?
Millet devleti olmayan İmparatorlukluklar birine ecdat olabilir mi?
Saray hanedanı dışında kimse ecdadım diyebilir mi?

Bizans İmparatorluğunu palavracı tarihciler "Osmanlı" olarak evrimleştirdiler.
Fethedildi dedikleri İstanbul bile 1930 yılına kadar "Costantinbol" du.

Günümüzde ben Osmanlıyım diyenler var mı?
Ecdadım Osmanlı diyenler var mı?
Komik ama evet var.

Osmanlı diye bir millet yoktur.
Osmanlı diye bir Ulus yoktur.
Osmanlı diye etnik bir topluluk da yoktur.

Buna rağmen İsteyenler kendine Osmanlıyım diyebilir mi?
Evet isterse diyebilir. Hatta isterse Marslıyım bile diyebilir. Keyfi bilir.
Bir japon bile isterse Osmanlı ve marslı olur.

Ancak etnik olarak, millet olarak, soy olarak Osmanlı olmak başka şeydir.
Osmanlıyım diyebilmek için;
Birinci koşul, soy olarak Osmanlı hanedanından olmaktır.
İkinci koşul, balkan milletlerinden devşirilip etnik kimliklerini kaybeden saray memurlarının soyundan olmaktır.
Üçüncü koşul, Balkan milletlerinden devşirilerek orduya alınan yeniçerilerin soyundan olmaktır.
Dördüncü koşul, zır cahil olmaktır. Kendini bilmediğinden Osmanlı olmaktır.

Yeniçeriler sarayda, kışlada, şehir merkezlerinde, kalelerde ve karakollarda görev yapardı. Yeniçerinin evlenmesi yasaktı. Yeniçeri karakolu olan her yere Sırp, Arnavut, Macar, Yunan ve Bulgar devşirmeler dolduruluyordu. Asayişi sağlamakla görevli bu yeniçerilerin de sex ihtiyacı oluyordu. Halkın gördüğünde korktuğu devşirme yeniçeriye KADIN lazım olunca, İstediği evin kapısını çalıyor ve dilediğini yapıyordu. Halkın bireysel olarak itiraz etme şansı yoktu. Gerektiğinde padişahın kellesini alan yeniçeriye fakir Oğuz köylüsünün yapabileceği bir şey yoktu. Karşı koyan olsa bile kızın veya kadının babasını kocasını öldüren devşirme tecavüzünü yapıp ihtiyacını gideriyordu.

Kalelerde karakollarda görev yapan yeniçerilerin sex ihtiyaçları olmadığını düşünerek buna itiraz edecek kadar gerizekalı olan biri çıkmayacaktır. Bunu düşünememiş olan olacaktır. Bu yazıyı okuyunca öğrenmiştir. Yerleşmemiş olan Oğuz yörükleri sürekli isyanlarla bu zulmün hesabını elbette sormaya çalışıyorlardı. Osmanlıya karşı Oğuz isyanlarını biraz kitap okuyanlar öğrenmiştir. Zamanla bu yaşananlara osmanlı hanedanı da dayanamadı ve yeniçerileri topa turarak ortadan kaldırdı.

Kısaca hanedan mensubu değilse bir kişinin Osmanlı olabilmesi için mutlaka ya devşirme evliliği ya da devşirme tecavüzü sonucu doğması gerekir.

Günümüzde ecdadının Osmanlı olduğunu zannedenler var. Bizim bilemediğimiz bir şekilde ecdatlarını öğrenmiş olmalılar. Ecdadı Osmanlı olanın ecdadının Oğuz milleti olması mümkün değildir.

Gerçek Osmanlılarla benim herhangi bir sorunum yok. Yıllarca devlet yönetmeyi başarmış insanlar. Etnik kimlikleri ne olursa olsun önemsemiyor ve onlara saygı duyuyorum. Bazı hanedan mensuplarını yani Osmanlı olanları TV de izledim. Eğitimli kibar ve mükemmel yetişmiş insanlar. Vatanlarını seviyorlar. Bir Osmanlı partisi kursalar devleti yönetmeleri için oy bile verebilirim.

Sorun gerçek Osmanlı hanedanının soyunun ne olduğu değildir. Gerçek Osmanlı hanedanı etnik kimlikleri ne olursa olsun onlar kendi etnik kimlikleriyle övüneceklerdir. Her etnik kimlik saygıyı hak eder.

Benim derdim çakma Osmanlılar.

Çakma Osmanlılar. Yani Oğuz Milletinden olmayanlar. Yani farklı milletlerden yapılan saray memurlarının soyundan veya devşirme yeniçeri tecavüzü sonucu doğduğunu iddia edenler. Bunlar her fırsatta  Oğuz Milletinin düşmanı olmuş, Oğuz milletine inanılmaz zulüm yapmış Osmanlıyı savunmak için yırtınıyorlar.

Bu çakma Osmanlılar, Osmanlı diye bir millet veya ulus olmadığını bilmedikleri gibi. Nasıl? Osmanlı olunabileceğine de bilmiyorlar. Bu tür gerici yobaz insanlar barış devletinde yaşamak yerine, Osmanlılar gibi olup başka milletlere, başka halklara saldırarak onlara kan kusturmak hayaliyle yanıyorlar.

HALİL ORHAN ACAR
Oğuz Milletinin Tarihi Kitabımdan
Not: Bu yazının her hakkı saklıdır, hiç bir bilgi izinsiz alınarak kullanılamaz. Yazının H.Orhan Acar’a ait olduğu belirtilerek alıntı yapılabilir ve paylaşılabilir. Ancak yazı Yazardan izin alarak yayınlanabilir. izinsiz kullanımı durumunda gerekli yasal yollara başvurulacaktır. Yazıların ticari olarak veya alenen dağıtılması, üzerinde değişiklik yapılması, yeniden kullanılması yasaklanmıştır. içeriğin izinsiz kullanımı veya zarara uğratılması 765 ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, 5187 sayılı Basın Kanunu ve ilişkili diğer kanunlar uyarınca yasaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder